София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Президентът: Законът не се коментира, а се спазва

Румен Радев отговори на нападките на Борисов и правителството

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Законът не се коментира, а се спазва – това заяви президентът Румен Радев, попитан от журналисти има обозрим срок, в който е решил да подпише указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов и така да отвори пътя за назначаването му за министър на вътрешните работи.  Според Радев, цитирам: „Изглежда за правителството е непосилна задачата да спазят закона и това не е първият случай. Елементарно е и е много лесно, стига да се изпълни това, което повеляват нормативните документи“.
 
Президентът Радев коментира и твърденията, че е изпаднал в международна изолация. Дай Боже всекиму такава изолация. А когато хора разбират от всичко и успяват да коментират всичко - от недвижима собственост до външна политика, виждате резултатът какъв е", коментира президентът твърдения, че е изпаднал във "външна изолация". По повод факта, че днес е сезирал Конституционния съд , че някои разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Административно-процесуалния кодекс, противоречат на конституционното право на хората от юридическа защита, президентът беше категоричен: „Мотивите ми са много прости и ясни. Законността не е услуга, която правовата държава предоставя на гражданите, а условие за нейното съществуване.