София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Принц Хари и Меган Маркъл в очакване на първото си дете

Бебето ще се появи на бял свят през пролетта на 2019 година

6 годиниЛюбопитно 3 Боряна Райчева

Принц Хари и неговата съпруга херцогинята на Съсекс Меган Маркъл очакват първото си дете. Двамата се венчаха през май в църквата "Сейнт Джордж" в Уиндзор.

"Техни кралски височества хергоцът и херцогинята на Съсекс с радост съобщават, че херцогинята на Съсекс очаква бебе през пролетта на 2019 г.," се казва в официалното съобщение от двореца Кенсингтън, публикувано в "Туитър" .

Минута по-късно в официалния профил на двореца в социалната мрежа се появи втори пост. В него пише, че техни кралски височества оценяват подкрепата, която получават от хора от целия свят, откакто се ожениха през месец май и много се радват, че могат да споделят тази щастлива новина публично.

Принц Хари и Меган Маркъл пристигнаха в на посещение в Австралия. Двамата, хванати за ръце, бяха посрещнати от куп журналисти и охрана на летището. В Сидни Хари и Меган ще бъдат приети от генерал-губернатора Питър Косгроув.
После ще се запознаят с две коали, които ще могат да погалят. В Сидни знатната двойка ще присъства и на игрите, в които участници са ранени военни от целия свят. Тази спортна проява бе лансирана именно с приноса на принц Хари. После двойката ще има среща с премиера на Австралия Скот Морисън.

Тази година е изключително наситена откъм събития за британското кралско семейство. На 23 април се роди третото дете на принц Уилям и Катрин - принц Луис. През май погледите на целия свят бяха вперени в кралската сватба, на която американската актриса Меган Маркъл каза "да" на принц Хари, а преди дни братовчедката на Уилям и Хари - принцеса Беатрис, се венча за любимия си Джак Бруксбанк в същата църква, където бе и сватбата на братовчед ѝ и Меган.