София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Каква е причината за катастрофата между влак и автобус?

Отнето предимство е причинило вчерашния инцидент

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Неспазването на знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство" е причината за катастрофата между влак и автобус, която стана на неохраняем железопътен прелез в Симеоновград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В автобуса са пътували над 30 работници от мини "Марица Изток", които са отивали към Харманли. Трима от тях са пострадали леко.

57- годишният шофьор на автобуса е отнел предимството на товарната композиция, при което е ударен странично от влака, управляван от 39-годишен мъж от Димитровград. Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни.

Автобусният шофьор няма предишни нарушения и е с дългогодишен стаж.

По случая е заведено следствено дело, като към момента няма повдигнати обвинения. Правят се повторни огледи на местопроизшествието.

Кметът на Симеоновград Милена Рангелова призова Националната компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) да постави обезопасителни бариери на жп прелеза, поради интензивното движение.

В хасковска болница остават двама от ранените при вчерашния инцидент. Единият от пациентите е в хирургия с 5 счупени ребра, а другия е настанен в неврохирургия с травма на глава и мозъчно сътресение, поясни изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Георги Гелов.