София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха втората черна кутия на разбилия се самолет

В Русия е ден на траур

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Министерството на извънредните ситуации в Русия приключи работата по издирване и спасяване на оцелели при самолетната катастрофа на руския Ан-148, съобщи РИА Новости. Продължават следствените дейности за причините довели до инцидента. В района на катастрофата е намерена едната черна кутия на самолета. По-късно разследващите намериха и втората черна кутия, която по думите на властите, била в добро състояние.

По информация от руски медии преди да излети самолетът е отказал противообледителна процедура. Освен това е имало известно закъснение в излитането.

Командирът Валери Губанов е бил с 5000 часа нальот, от тях 2800 на Ан 148, а вторият пилот Сергей Гамбарян е бил с 812 часа нальот.

Падането на земята на горящия самолет Ан 148 на „Саратовски авиолинии“ бе заснето от камера в селище в Подмосковието. На клипа се вижда взривът и горящият самолет, който прелита още няколко десетки метра преди да падне на земята.

Припомняме, че самолет на Саратовските авиолиини се разби няколко минути след като излетя от летище Домодедово в Москва за Орск. Две минути след излитане самолетът е изчезнал от радарите и е паднал в района на град Раменско в Подмосковието.

Загинали са всичките 71 пътници на борда му. Няма данни за пострадали българи. На борда на разбилия се самолет е имало трима чужденци - двама швейцарци и един гражданин на Азербайджан, както и три деца - на 5, 13 и 17 години.

Днес в Русия е ден на траур. Страната скърби за загиналите при катастрофата.