София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Продължава издирването на тримата обирджии на банкомати

Един от групата беше задържан вчера

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Властите продължават издирването на извършителите на вчерашния обир на банкомат в Сапарева баня. Единственият задържан вчера се казва Господин Динев, който е собственик на заведение, в което дялове имат двама от заподозрените. Те още са на свобода, като се предполага, че се крият някъде в Пернишко, но може вече да са избягали в Сърбия. Всички заподозрени са от Перник. Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов са издирваните обирджии. Всички те са близки до известния пернишки касоразбивач Валентин Кирилов. Предполага се, че са въоръжени, предупреждат от МВР.

Полиция и специализирана техника ги преследваха вчера цял ден. В крайна сметка джипът на престъпниците бе намерен - зарязан в дере. В него е имало бутилки със сгъстен въздух, ползвани за взривяването на банкомати, както и касетите от парите от последния обир. Преследваните минали през дерето на реката и се укрили в гората в района на пернишкото село Боснек. В акцията по издирването се включиха барети, хеликоптер, дронове, следови кучета. В района на Перник се извършваха обиски на няколко адреса.