Гледай
на живо

Продължава издирването на тримата обирджии на банкомати

Един от групата беше задържан вчера

Продължава издирването на тримата обирджии на банкомати Властите продължават издирването на извършителите на вчерашния обир на банкомат в Сапарева баня. Еди... thumbnail text

Властите продължават издирването на извършителите на вчерашния обир на банкомат в Сапарева баня. Единственият задържан вчера се казва Господин Динев, който е собственик на заведение, в което дялове имат двама от заподозрените. Те още са на свобода, като се предполага, че се крият някъде в Пернишко, но може вече да са избягали в Сърбия. Всички заподозрени са от Перник. Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов са издирваните обирджии. Всички те са близки до известния пернишки касоразбивач Валентин Кирилов. Предполага се, че са въоръжени, предупреждат от МВР.

Полиция и специализирана техника ги преследваха вчера цял ден. В крайна сметка джипът на престъпниците бе намерен - зарязан в дере. В него е имало бутилки със сгъстен въздух, ползвани за взривяването на банкомати, както и касетите от парите от последния обир. Преследваните минали през дерето на реката и се укрили в гората в района на пернишкото село Боснек. В акцията по издирването се включиха барети, хеликоптер, дронове, следови кучета. В района на Перник се извършваха обиски на няколко адреса.