София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Продължават протестите в страната

Настояват за оставка на правителството

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Около 30 души се събраха на поредния протест в Бургас. Основните им искания са оставка на правителството, изпълнение на исканията на майките на деца с увреждания, повишаване на жизнения стандарт и пълна ревизия на периода след 1990 г. Тази седмица за разлика от миналите на място не се забеляза голямо полицейско присъствие. Демонстрантите организираха и спонтанно преминаване през пешеходна пътека на ул. „Транспортна“ в близост до изхода на града в посока автомагистрала „Тракия“.

При засилено полицейско присъствие започна протестът и в Пазарджик срещу социалноикономическата ситуация в страната. Около 30 автомобила бяха позиционирани в центъра на града. След това започна автошествие по централните улици в града.

Протестиращите в Благоевград блокираха края на булевард „Димитър Солунски“, който е входна и изходна артерия на областния център. След няколко безуспешни опита да „пробият“ кордона от полицейски служители и да излязат на главен път Е-79, недоволните граждани се върнаха обратно към града. Протестиращите бяха охранявани през цялото време от полицията и жандармерията. По-късно недоволните граждани се насочиха към кръстовището при Първи учебен корпус на Югозападен университет „Неофит Рилски“.

Около 100 души се събраха и пред Спортната зала в Сопот, за да протестират срещу ниския стандарт на живот и високите цени на горивата в страната. Последва автошествие по главните пътни артерии.