София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Проект за нова конституция

Радослав Кацаров: „Партиен егоизъм и егоцентризъм в действие“

7 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Въпреки че Съюзът на свободните демократи имаше период, в който беше извън парламента и политическия живот, партията не е спряла своята дейност и през това време е изготвила проект за ново държавно устройство на страната, както и проект за избирателен кодекс, основан на мажоритарна избирателна система. Това заяви лично председателят на партията Радослав Кацаров в предаването „Делници“ по телевизия "Евроком".

По повод участието на партията в предстоящите избори през март Радослав Кацаров коментира: „Искахме да участваме в една широка коалиция, която да обединява всички десни формации в страната“.

Като причина за невъзможността за обединение на всички десни той посочи индивидуиализма на своите колегии от други десни парии, лични противоречия, натрупани в годините, партийният егоизъм и егоцентризъм.

Явно общата идеология и сходните планове за управление не са достатъчна предпоставка за сформиране на коалиция. Въпреки това коментарът на ССД за ситуацията в страната, не се разминава с този на други демократични партии, добави г-н Кацаров.