София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Проф. Балтов: Заплатите на лекарите ще бъдат увеличени

Дългът на „Пирогов“ се е увеличил с 2 млн. лв.

6 годиниЗдраве 4 Боряна Райчева

С увеличение на дълга с 2 млн. лева "Пирогов" изпраща 2017 година. „14 млн. лева са дължими без просрочие, което е добре за болницата, тъй като задържаме нивото на дълга на едно ниво при по-тежки условия. През годината през болницата са минали 211 000 пациенти, 44 000 от тях са приети на лечение“, това заяви проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на "Пирогов" в студиото на "Денят започва". Той посочи, че предстои заплатите да бъдат увеличени, но е трудно да се каже точно с колко – това ще бъде направено след разчет със синдикатите.

По повод състоянието на двете деца, които пострадаха от пиратки преди дни, проф. Балтов посочи, че то е стабилно, но едното дете е с ампутирани два пръста на ръката, настанено в детска реанимация, другото е с лицеви травми, разкъсване на устна и шевове. Директорът на „Пирогов“ призова за повече внимание около празниците, тъй като инцидентите с пиротехнически средства тогава зачестяват. Той допълни, че болницата има резерв от 163 легла, които ползват при извънредни ситуации, както се случва около Коледа и Нова година, когато хората преяждат и злоупотребяват с алкохола.