София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Проф. Румен Гечев: Обединението на левицата е логично

Нито една ПГ до този момент не е обявила своя кандидат-президент

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Отговорността на БСП е огромна. Имаме нужда от президент на България, който да се чувства българин. Ние сме малка страна, но това не означава, че не трябва да отстояваме позициите си, коментира в предаване „Делници“ по телевизия „Евроком“ проф. Румен Гечев. Гостът припомни, че нито една от политическите групи до този момент не е заявила своя кандидат или президентската си двойка, което е притеснително. Това не е добре и демонстрира неуважението на управляващите към народа, коментира политикът.
Срещите с АБВ и „Движение 21“ са опит да се възстанови левицата, която беше разединена чрез политически сценарий, целящ да я омаломощи. В този смисъл проф. Румен Гечев определи евентуалното обединение на левицата за логично.
Все още нямаме обявен кандидат, но обсъдихме характеристиките, които трябва да притежава. Все пак смятам, че БСП трябва да даде положителен пример на останалите и да обяви своята президентска двойка възможно най-скоро.
Гечев коментира управлението на президента Плевнелиев като „провал не само за него, но и за ГЕРБ като цяло“.
Именно Бойко Борисов изтъкна преди време, че Плевнелиев е продукт на ГЕРБ, като заяви, че „И магаре да бъде предложено от ГЕРБ, и то ще бъде избрано“, припомни гостът в студиото на „Делници“ думите на премиера.
След първият тур от президентските избори гражданите ще се изправят пред въпроса: „За или против ГЕРБ“, а нашата цел е да сменим този модел, коментира Гечев.