Професионалният кулинарен форум GastronomiX 2016 започва през ноември
Събитието се провежда в Интер Експо Център в София
От 9-и до 11-и ноември София посреща фестивала GastronomiX професионален кулинарен форум, в който утвърдени български и световни авторитети в професионалната кухня и ресторантьорството предават своите знания и опит на свои колеги.
Основната цел на форума е да даде възможност на изграждащите се готвачи да получат нови умения, идеи и вдъхновение, за да овладеят по-горни нива в професията, а това да допринесе за цялостно издигане на бранша на още по-високо стъпало.
Фестивалът се стреми и да популяризира българската висша кухня, вече утвърдените български шеф-готвачи и водещите български ресторанти.
Талантливите и амбициозни готвачи и ресторантьори в България години наред използват всеки възможен случай, за да пътуват и да се учат от онези свои колеги в Западна Европа, Скандинавия, Щатите и Азия, които създават и определят тенденциите във висшата кухня. Всеки значим кулинарен форум, където може на живо да се вдъхновят от най-добрите, е огромен тласък напред за родната висша кулинария и ресторантьорство.
За готвачите и ресторантьорите у нас обаче е важно без да пътуват надалеч, без да отсъстват за дълго и без да влагат сериозни средства, да видят и попият на живо постиженията и идеите на свои колеги, българи и чужденци, чиито имена са символ на креативност, солиден опит и градивна кулинарна философия.
По време на фестивала ще се проведе конференция с лекции-презентации на световни и български шеф-готвачи и експерти в областта на кулинарията и ресторантьорството, а също и демонстрационно готвене с различни теми.
Сред лекторите в GastronomiX 2016 са утвърдени шеф-готвачи като Йонас Лундгрен от Швеция, Ян Сминк от Холандия и български топ-готвачи, сладкари и бариста експерти като Димо Димов, Милен Панев, Алекс Иванчев, Борислав Екзархов, Ради Стамболов, Елица Божинова, Йоана Петрова и Йордан Дъбов.
Освен за шеф-готвачи и ресторантьори GastronomiX 2016 е полезен и интересен за кетъринг фирми и хотелиери, за доставчици и дистрибутори на продукти за ресторантската индустрия, както и за агенции за събитиен мениджмънт и медии.
Достъпът до програмата от лекции и презентации на GastronomiX 2016 е с платен вход или покана.
Началният час на демонстрациите и лекциите и през двата дни е 10:00.
Очаквайте скоро и пълната програма на GastronomiX 2016...