София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Производител на халва с куршум в главата

Задържан е синът на ловешкия бизнесмен

6 годиниКрими 3 Боряна Райчева

47-годишният бизнесмен Иван Христов бе открит убит в дома си, в неделя, в ловешкото село Добревци. Мъжът е бил застрелян в главата, съобщиха от МВР.

Сигналът за убийството е подаден вечерта към 18,50 ч в районното управление в Ябланица. Трупът е открит от брата на жертвата – 50-годишният Милен.

Полицията е извършвала оглед на местопрестъплението почти цяла нощ, разказват хора от селото.

Убитият Христов и брат му са собственици на най-голямата фирма за производство на известната ябланска халва. В дома си той живеел със съпругата си и сина им.

Кметът на селото Йордан Йорданов каза, че жертвата не е имала конфликти. “В селото не се е коментирало нищо лошо за него. Местните хора са доволни от тях. Всички в селото сме учудени от престъплението. Има и страх”, добави кметът. Според него не можело да се говори за конкуренция в бизнеса, тъй като имало голямо търсене на халва на пазара.

От Окръжна прокуратура - Ловеч все още няма официална информация по случая. По непотвърдени данни, вече има заподозрян за убийството. По информация на БНР за екзекуцията е задържан синът на бизнесмена.

Според запознати, синът на Христов  не харесвал как баща му върти бизнеса си.

Неофициалната информация по случая е, че в неделя на обяд имало сбирка в дома на бизнесмена, а след като гостите си тръгнали избухнал спор между младото момче и баща му. Версията гласи, че момчето извадило пистолет и застреляло баща си. Друг роднина повикал брат му и така се стигнало до подаването на сигнала в полицията.

"Синът му все беше недоволен от това, което правеше баща му. Той искаше да зареждат големите магазини и да избягат от уличната търговия, която им носеше добри приходи. Не знаем обаче дали това е причината за скандала между тях и дали изобщо е имало такъв, преди да се стигне до убийството", разказват пред "Монитор" близки на семейството.

Другата версия е, че Христов имал приятелка в София и искал да се разведе заради нея. Това обаче предизвикало гнева на сина му.