София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата обвинява шофьора на автобуса

Георги Георгиев е нарушил правилата за движение по пътищата

6 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Окръжна прокуратура София привлече Григор Григоров като обвиняем, че на 25 август в Своге, София област, на път 2 -16, при управление на автобус МАН, в посока Своге - София, е нарушил правилата за движение по пътищата.

"При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26" и по непредпразливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на повече от едно лице - 17 лица и случаят е особено тежък.

Повдигането и предявяването на обвинението е извършено вчера, късно следобяд. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа, за осигуряване на явяването му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение. Към настоящият момент задържането се изпълнява в условията на болнично заведение, където Григоров е на лечение.