София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата осигури защита на свидетел по „Суджукгейт“

Денонощна охрана ще пази него и семейството му

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Специализираната прокуратура осигури лична физическа охрана за свидетел по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Мъжът и семейството му ще бъдат охранявани денонощно от органите на МВР. От държавното обвинение посочват, че това е необходимо, защото „в резултат от свидетелстването му може да възникне реална опасност за живота и здравето му, на неговите съпруга и низходящи”.

Защитата на свидетеля е поискана от самия него. Друг свидетел пък се е отказал от предложената от прокуратурата охрана.

Разследването срещу Живко Мартинов се намира във финалната си фаза, предстои в кратки срокове Специализираната прокуратура да внесе делото с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд, се казва в днешното съобщение.

Извършва се проверка и на разследванията, ръководени от прокуратурата в Добрич, свързани с посегателства срещу личността и имуществото на свидетелите по делото. Припомняме, че на 17 декември колите на жената на Кирил Костов и на Людмил Ганчев бяха опожарени.

Предмет на проверка от Специализираната прокуратура са и всички сигнали, съдържащи твърдения за престъпни деяния от лица, имащи отношение към наказателното производство срещу Мартинов.