София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата повдигна обвинение срещи майката, която изостави детето си

Тя може да получи до 3 години затвор

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Прокуратурата повдигна обвинение на Мария, майката, която изостави 5-месечния си син Александър тази неделя в столичния квартал "Младост".

Майката е обвинена за това, че е оставила без надзор детето си и не е положила достатъчно грижи за него. Ако бъде призната за виновна Мария, може да получи до 3 години затвор и глоба до 5000 лева.

Инспекцията по труда влезе на проверка при бившия работодател на Мария Иванова. Тя твърди, че трудовият й договор е прекратен няколко дни преди да започне болничният й за бременност и раждане. С това прекратяване жената е лишена от майчинство, което НОИ изплаща. Твърди също, че шефът й я е принудил да подаде молбата за напускане. Бившият работодател на Мария обаче отрече това да е вярно. Той сподели, че тя сама си дала молбата за напускане, защото парите не са и достигали.