София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата разследва реституцията на земеделски земи в София

Според общинския съветник Войслав Тодоров има множество нарушения

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Плановете за изграждане на високи сгради в София са много. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Войслав Тодоров, общински съветник от „Нормална държава“ и част от коалиция „Сердика“.

Той съобщи, че е инициирана подписка срещу строежа на 55-етажната сграда в „Лозенец“, която по проект ще бъде най-високата в България и в нея са се включили около 4500 души.

Според него не е направен анализ как тази сграда ще се отрази на градската среда, а екип от датски архитекти е дал мнение, че със строежа на тази сграда ще се затвори гледката към Витоша, която е най-характерната за София.

В Панчарево и „Младост“ е имало множество нарушения от поземлените комисии, включително и фалшиви документи, на базата на които множество хора претендират за собственост, заявяват инвестиционни намерения и искат разрешение за строеж, каза общинският съветник.

Той коментира, че така се е стигнало до парадокса метростанция да е върху частен имот и собствениците да имат претенции към общината.

Според него тези хора разчитат, че общината няма да си свърши работата и да защити своя интерес.

Всички документи за възстановяване на собственост върху земи в Панчарево и „Младост“ са дадени на прокуратурата, а общината е поискала съответните актове да бъдат обявени за нищожни, каза още Войслав Тодоров.