София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Прокуратурата съобщи имената на обвиняемите от "Джи Пи Груп"

Фирмата се разследва за злоупотреба с евросредства

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Георги Василев и Владимир Лозанов са имената на двамата обвиняеми по започналото разследване на прокуратурата за подкуп и злоупотреба с евросредства от страна на фирмата " Джи Пи Груп". Те са част от управлението на холдинга. Това съобщиха от пресцентъра на главното държавно обвинение. Отговорът идва, след като снощи в "Шоуто на Слави" Сотир Цацаров обеща да даде подробности по течащата проверка срещу компанията.
 
Според прокуратурата те са участвали в престъпна група, чиято цел е била да харчи неправомерно европейски пари, поради което за  информацията  на течащата проверка е  изпратена на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.
 
Според прокуратурата Василев и Лозанов заедно са вършили измами, като при една от тях те са придобили сумата от 14 милиона евро чрез извършване на сделка с имущество, придобито по престъпен начин.
 
Към момента и двете лица са пуснати от ареста, след като са платили парични гаранции  в размер между 15-30 хиляди евро.