София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Промени в центъра на София - само след диалог с гражданите

За това се обяви столичният общински съветник Борис Цветков

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Столичният общински съветник от БСП- Борис Цветков коментира в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ проблемите с пешеходанта зона в София.

По думите му, няма нищо лошо в това, центърът на столицата да бъде затворен за коли, но за да има смисъл от подобно действие, би следвало да се осигури възможност за преминаване на линейки и пожарни, както и за редовен транспорт. Политическата група на Цветков в Общинския съвет не е застанала зад гласуваното там решение, тъй като предлаганите промени не са съгласувани с гражданите. Като пример за недомислие в част от изменеията, той посочи идеята за забраняване на десния завой на ул. „Алабин“, която би довела до допълнително напрежение и за пешеходците, и за шофьорите.

Цветков разкритикува градската управа на столицата и за нецелесъобразното използване на сумите от поскъпналите билети за градски транспорт. Според него, то не е довело до положителна промяна в транспортните услуги.

В разговора беше повдигнат и въпросът за преизбрането на Георги Беловски в ръководството на „Топлофикация“. Местният депутат подчерта, че все пак другите двама членове на Управителния съвет на общинското дружество са сменени.

Борис Цветков призова от телевионния ефир гражданите да проявяват активност и да извършват постоянен мониторинг над дейността на своите представители, като за всякакви нередности, уведомяват съответните органи.