София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Промяна в паркирането в центъра на София заради шествие на БЗНС

Шествието ще започне в 15:30

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Въвежда се организация на престоя и паркирането на автомобили в центъра на гр. София във връзка с провеждане на конгрес и шествие. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:
- От 08.00 часа до приключване на мероприятието на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Пенчо Славейков”, с изключение на автобусите превозващи участниците в конгреса.
- От 13.00 часа до приключване на мероприятието на бул. „Витоша” между ул. „Алабин” и ул. „Позитано”, източното платно, срещу Съдебната палата.
От 08.00 часа до приключване на мероприятието при необходимост се разреши престоят и паркирането на автобусите превозващи участниците в мероприятието на ул. „Проф. Фритьоф Нансен” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Васил Левски”.
„Център за градска мобилност" ЕАД ще осигури специализиран автомобил за принудително преместване на паркирани в нарушение ППС само по нареждане на отдел „Пътна полиция" при СДВР за времето и мястото цитирано по-горе съгласно чл. 171, т. 5 от Закона за движението по пътищата.
Българският земеделски народен съюз днес (18.12.16 г.) ще проведе 40-и редовен конгрес в София.
След конгреса, БЗНС ще излезе на протестно шествие, което ще започне в 15.30 часа от Мемориала на жертвите на комунизма, градинката на НДК, ще продължи по бул. „Витоша“ и ще завърши пред Съдебната палата с призив „Да осветлим зависимостите“.