София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протест на феновете на „Левски“

Ултрасите без хореография на дербито утре

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Невиждан протест срещу слабата игра на „Левски“ готвят феновете на клуба. Те обявиха, че няма да правят хореография за мача с ЦСКА - София за Купата на България. Първата среща е утре от 18:00 часа на "Васил Левски". 

От Националния клуб на привържениците на Левски обясниха, че футболистите не заслужават хореография и затова парите, които са събрани ще бъдат дадени за благородни цели. 

"След страстната седмица идва нова такава за нас Левскарите!  В сряда е важният мач с ГМО продукта от Ловеч и Етрополе.
НКП реши , че няма да харчи пари за хореография за този мач, тъй като отборът ни не заслужава такава. Събраните средства ще бъдат дарени на #LevskiFamily за далеч по-благородни и благотворителни цели! 
Заради „умното” решение мача да е от 18:00ч. няма да има обичайното шествие. Който иска да дойде преди мача е добре дошъл на "Тодор Александров" 23. Ще тръгнем към стадиона в 16:30 , където очакваме победа!“, се казва още в посланието на запалянковците.

Въпреки негативните настроения, стотина от тях днес присъстваха на последната тренировка на „сините“ преди дербито. С димки, факли и скандирания те се опитаха да надъхат футболистите за важния мач. Преди да се появят на терена, играчите бяха посетени от собственика на клуба Спас Русев.

В същото време от СДВР обявиха, че ще предприемат драстични мерки за охрана на мача. Ще бъдат изградени пропусквателни пунктове, където ще се следи за влизането на хора, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. От полицията предупреждават още, че няма да допуснат фенове с предмети, които представляват и най-малка опасност за околните. Дори на дамите ще бъде забранено да внасят парфюми.