София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протест пред сградата на Министерството на енергетиката

Хората скандират: "Маневски вън"

7 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Протест пред сградата на Министерството на енергетиката. Работници и служители на НЕК ЕАД, Предприятие „Водноелектрически централи“. Причината е недоволството им от управлението на Весели Маневски, управител на НЕК ЕАД и общински съветник на ГЕРБ в Пловдив. С викове „Маневски вън“ и лузонги в ръце, протестиращите чакат решението на назначената вече комисия, която проверява оплакванията им. Протестиращите казаха, че проблемите им са започнали още преди две години, когато Маневски е станал управител на дружеството. Той уволнявал кадърни кадри, а на тяхно място е поставих хора от партия ГЕРБ.

„Това е гавра с хората. Над 170 души бяха принудени да напуснат. Маневски назначава хора без грам трудов стаж и след две години ги направи началници със заплати от по 2 000 лв. Имаме съмнения, че този човек има и психически отклонения“, заявиха протестиращи. Те са на мнение, че над Маневски е отворен политически чадър на ГЕРБ.

Хората заявиха, че протестът не с политическа насоченост. „ Писна от гаврата му с нас и искаме този човек да не е на поста си. Той изобщо не разбира от хидроенергетика и не разбираме защо изобщо е на тази позиция в момента“, допълниха демонстрантите.

Пред министерството пристигна и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. „ Ние сме част от енергийната система и не забравяйте къде работим. Трябва да подхождате отговорно. Решение ще има, след като получа резултатите от проверката, която е назначена. Проверка, която аз съм назначила. Вярвам само на тази проверка, а не вярвам на други проверки“, каза Петкова пред протестиращите.

По-късно днес назначената комисия ще представи резултатите от проверката и решение ще бъде взето.