Гледай
на живо

Протест пред съда за цената на водата

Очаквано делото беше спряно

Протест пред съда за цената на водата Граждани се събраха на протест пред сградата на Софийски адмистративен съд минути преди началото на ... thumbnail text
Граждани се събраха на протест пред сградата на Софийски адмистративен съд минути преди началото на делото, в което ще се гледа поскъпването на водата с над 9%  в София от 1-и януари 2018-та година.
 
Настоящото дело, което се гледа в Софийски адмистративен съд е свързано с  второто увеличение на цената на водата на софиянци от януари 2018-та, преди него обаче  има и друго от заведено през май 2017-та за предишно поскъпване на услугата.
 
А докато съдиите спират едни дела, тъй като други,  спорът по които се явява преюдициален, т.е. предшестващ ги, не могат да започнат  с месеци, цената на водата бавно, но сигурно се вдига с нови решения на КЕВР, които следва да се оспорват в   нови дела. 
 
И така до следващия протест пред съда, в който Столична община, притежаваща 25% от „Софийска вода“ и обявила се против поскъпването, не реши да изпрати свои представител, който да защити интересите на софиянци.