София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ДАВУТОГЛУ У НАС

ФАКЕЛНОТО ШЕСТВИЕ Е ПРЕДВИДЕНО ЗА ВТОРНИК

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Факелно шествие в знак на протест срещу посещението на турския министър-председател Ахмет Давутоглу е предвидено за вторник през следващата седмица. То ще бъде с начален час 17:30 ч., като ще започне от сградата на президентството и ще стигне до Турското посолство. Деньо Павлов уточни, че шествието цели да изрази недоволството от агресивната политика, която Турция провежда.
Участие в протеста ще вземат различни граждански сдружения, като организаторите се надяват да получат подкрепа за исканията си и от други градове в страната.
Предвидено за факелното шествие са и демонстрации в традиционни български носии, както и изпълнението на песни под съпровода на тъпани и гайди. Марин Маринов изрази надежда това да не бъде единственият подобен протест.

Вижте още ВИДЕОЗАПИС на целият разговор с участието на Емилия Славкова, Марин Маринов и Деньо Павлов в предаването "Делници", от 11 декември 2015 г.