София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Протест срещу поскъпването на водата

„Българска пролет“ и БСП излизат пред КВЕР в петък

6 годиниПолитика 8 Боряна Райчева

Партия „Българска пролет“ организира протест срещу поскъпването на водата. Това съобщи лидерът ѝ Велизар Енчев в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“.

Протестът ще започне от 10 часа в петък, 15 декември, пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране на булевард „Дондуков“ в София. Към протеста се е присъединила и Българската социалистическа партия, каза още Енчев.

Той посочи, че протестът не е само за поскъпването на водата в София, но и в цяла България и даде за пример Ямбол, където цената скача с 20 %, както и Добруджа, където също е предвидено сериозно поскъпване.

 „Протестираме не само срещу действията на КЕВР, но и срещу целия преход, който доведе до бандитска приватизация“, каза Велизар Енчев.

Той призова за масово присъствие на протеста и коментира, че има желаещи да дойдат от цяла България и дори от отдалечени региони като Варна, Смолян и Хасково.

„Това, което става сега, ще се отрази на стандарта ни на живот в следващите години“, каза лидерът на „Българска пролет“.