София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протестите в страната продължават

Варненци влязоха в сблъсъци с полицията

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Протестите срещу властта,  цените на горивата и очаквания скок на застраховката „Гражданска отговорност“  продължават и днес в различни градове на страната. Снощи протестиращите в Перник блокираха магистрала „Люлин“ за повече от два часа. За вчерашния протест недоволните не са имали разрешение от общината, но те са категорични, че със или без разрешение – протестите продължават.

Варненци също излязоха на протест във вторник вечерта. Там обаче  напрежението между протестиращи и полиция ескалира, като полицаи използваха лютив спрей, за да спрат нахлуването на протестиращи във вход на блок на ул. "Отец Паисий". Според присъстващи домът, в който се опитали да нахлуят, е на общински съветник.

Протестиращите в града блокираха бул. "Владислав Варненчик" в посока изхода на Варна. Над 500 души, мотори и коли се отправиха към най-големите търговски центрове в града и блокираха движението от и към Катедралния храм.

Снощи на протест излязоха за поредна вечер и майките на деца с увреждания. Под прозорците на властта те настояваха за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът им премина със затваряне на ЦУМ.

Тази вечер майките организират трето автошествие. Отново началният час е 17.30, като до 18 часа на площад "Батенберг" в София ще се събират автомобили, след което ще се отправят на шествие.