Гледай
на живо

Проучване: Американците не одобряват политиката на САЩ спрямо Русия и КНДР

Грешката в резултатите е три процентни пункта

Повечето американци не одобряват начина, по който президентът на САЩ Доналд Тръмп се отнася към въпроси, свързани с Русия и КНДР, сочи проучване, на Fox News. По-малко от 40% от респондентите са съгласни с неговата политика.
Според проучването 54% от американците не са съгласни с политиката на Тръмп спрямо Русия и 55% от анкетираните - с политиката за КНДР. 45% от анкетираните са склонни да бъдат критични към избрания политически курс към Иран. Повече от половината от населението смята, че дипломацията и санкциите са най-добрият начин да се спре КНДР от продължаващото развитие на ядрените оръжия и ракети.
В проучването се отбелязва, че повече от половината от американците не одобряват поведението на президента по въпросите на имиграцията и здравеопазването.
Според анкетата 37% от респондентите са склонни да вярват, че администрацията на Тръмп прави страната по-малко сигурна по отношение на тероризма.
В проведеното телефонно проучване участват над хиляда регистрирани гласоподаватели и е в периода 24-26 септември. Грешката в резултатите е три процентни пункта.