София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Проверяват детска градина „Надежда“ в Плевен

Ръководството е разпознало гласа на учителката

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Общината в Плевен започна проверка на детска градина „Надежда“ в Плевен. 

Припомняме ви, че в социалната мрежа „Facebook” изтече аудио запис от детска градина „Надежда" в Плевен, на който ясно се чува как учителката крещи, заплашва и обижда децата.

„Млъкни веднага". Ти къде се намираш, бе?", „Ти не разбра ли, че аз командвам тука? Тука каквото кажа, това ще правиш! Като не ти харесва има други градини в тоя град", „Ама ти си направо ненормална ма" - това са само част от изразите, произнесени на много висок тон от страна на преподавателката към децата, гарнирани и с постоянното обръщение, „ма" и „бе".

Потребителят във Фейсбук твърди, че става въпрос за 3-годишни деца от 1-ва група на градината, а гласът е на ст. Учител Г-жа Гатева. Той твърди, че срещу въпросната г-жа Гатева вече има подадени жалби.

От ръководството на детската градина са разпознали от записа гласа на учителка с 40-годишен опит - Стойка Гатева. Тя все още не е дала обяснения по случая, тъй като от понеделник е в болничен.

По случая за взети обяснение на още две учителки от групата, където се предполага, че е направен записа. Едната жена твъди, че не е присъствала, а другата - че не е разбрала нищо.