София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Проверка в Агенцията по вписванията заради бонусите

До две седмици се очакват резултати

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

По нареждане на правосъдният министър Цецка Цачева започва проверка в Агенцията по вписванията, заради раздадените бонуси за времето, в което Търговският регистър не работеше.

Резултати от назначената проверка се очакват до две седмици.

Припомняме, че през миналата седмица стана ясно, че новото ръководство на агенцията е разпределило бонуси за 600 000 лева на служителите в Търговския регистър, за периода, в който той се срина и предизвика огромни проблеми за бизнеса в продължение на седмици.

От Агенцията по вписванията  посочиха, че "допълнителни възнаграждения за постигнати резултати" за юли, август и септември са получили само заслужилите служители.

Решението за паричните премии е взето от шефа на агенцията Габриела Козарева, която бе назначена през август.

Тя коментира, че въпросната сума от около 600 000 лева е разпределена според индивидуална оценка на всеки от общо 635-те служителя на агенцията, а отговорните за срива на Търговския регистър – Директорът и експертите от Дирекция ИОТ, не са получили ДМС за последното тримесечие.