София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Първан Симеонов: Предизборната кампания е изненадващо спокойна

Политологът смята, че някои от партиите могат да прибегнат до радикални решения в последните дни

7 годиниИзбори 2017 1 Боряна Райчева

„Предизборната кампания е изненадващо спокойна, но има вероятност да се радикализира в последните дни”, това каза в интервю за Радио „Фокус” политологът Първан Симеонов.
 
Според него някои от партиите могат да прибегнат до радикални решения в един определен момент, но това би било неприятно особено на фона на неспокойния ни регион. 
 
Той коментира, че му е трудно да обобщи с една дума кампанията, но някои неща се набиват на очи. Според него тя е доста спокойна, дори изненадващо такава. Симеонов е на мнение, че има партия-претендент (БСП), която може да си позволи доста повече радикализъм, популизъм и доста по-ярко говорене, защото тя е претендент и е по-остра.  Той смята още, че ГЕРБ е заела отбранителна роля, като от партията са избрали позата да развенчават потенциални или реални лъжи и да говорят с числа. 
 
„Не на последно място, съм изненадан дори от начина, по който от Патриотичния фронт (ПФ) водят кампанията си, като те намалиха доста остротата, придвижиха се от дясно към център и в момента говорят много консенсусно“, коментира още Първан Симеонов.