София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Първанов: Хората искат да им се решават проблемите, а депутатите си играят

Според бившия президент, атмосферата в политиката никога не е била толкова остра

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„В българската политика се наложи мнението, че колкото и по-гръмогласен, толкова по-добре ще те чуе електората. А всъщност хората искат да им се решават проблемите”, каза пред Нова телевизия президентът на България в периода 2002-2012 година Георги Първанов. Той подчерта, че никога а атмосферата в политиката не е била толкова остра. „Коефициента на полезно действие на парламента е твърде нисък. Може би като заместител на отсъствието на капацитет, се използва скандала”, каза Първанов.  По думите му депутатите играят помежду си и нищо друго не се случва.

Бившият президент коментира и бюджета на НЗОК, според който пари за нови иновативни лекарства през следващата година няма да има. Според него президентът не бива да връща данъчни закони. „За първи път обаче се замислих дали не бих направил частично вето. Това е знакът на солидарност, в който българската държава дължи на хората”, заяви той.

Според Георги Първанов инцидентът, който се случи с правителствения самолет на път за Дубай, е станал по технически причини.