София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Първата нформация по сделката за ЧЕЗ е в парламента

Тя е заведена в секретното деловодство

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката за ЧЕЗ е предадена на депутатите в Народното събрание веднага след получаването й. Върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й, уточняват от кабинета.

Припомняме, че вчера премиерът Борисов поиска в телефонен разговор от чешкия премиер Андрей Бабиш да му бъде предадена цялата налична информация по сделката на ЧЕЗ Груп с българската фирма купувач „Интерком България“.