София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Първият в света Музей на Библията отваря врати в САЩ

Музеят ще бъде отворен през 2017

7 годиниКултура 1 Боряна Райчева

Музей на Библията - един от най-големите и най-високотехнологичните в света ще се отвори в края на 2017 г. във Вашингтон, информира World Religion News.
Новият музей във Вашингтон ще пресъздаде библейския разказ, така както никога не е било правено преди с артефакти и експонати на Светата земя, технологично усъвършенствани функции, градина с растения, споменати в Библията, продукти от тази епоха. Музеят напълно ще пресъздаде библейските времена, се казва в статията.
Този музей няма да проповядва учението. Посетителите ще могат да дойдат в музея, за да се научат или просто да се забавляват. Откриването на изложбата е насрочено за втората половина на 2017 година.
Според създателите на музея, посетителите ще имат нужда от една седмица, за да се запознаят с всички раздели на изложбата. В допълнение за тези, които искат да спестят време, ще бъдат осигурени устройства, които съркащават маршрута, както и ще има информация на 10 езика.
Общата площ на музея ще бъде 430 хиляди квадратни фута, на които ще се настанят 12 интерактивни площадки, 384 монитора, 93 проектора и 83 на интерактивни елемента.