София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Първите дами на НАТО- блясък и стил в Брюксел

Деси Радева обра овациите със стилен тоалет

6 годиниЛюбопитно 10 Боряна Райчева

Красота, блясък и стил – така накратко, но пък ярко може да се опише присъствието на първите дами на лидерите на НАТО на ключовата среща на Алианса в Брюксел. Политолози и политици следят под лупа разгорещените разговори в залата, пазарлъците за допълнително финансиране и аргументите за необходимост от повече въоръжаване, съпругите на лидерите се посветиха на далеч по-приятни занимания. При всичките им публични изяви журналистите оценяваха настроението, чара, тоалетите и посланията чрез тях.  Първите дами прекараха част от свободното си време в параклиса „Кралица Елизабет II“. Мястото е уникално, защото в него се помещава и музикална академия, намира се в предградието Ватерло, което е на 40 минути път от центъра на Брюксел.
 
Домакинята на събитието - съпругата на белгийския премиер Шарл Мишел – Амели се появи в ослепителна жълта рокля. Редом до нея беше и съпругата на генералния секретар на НАТО – Йен Столтенберг. Сред присъстващите блестеше и Десислава Радева, съпруга на президента Румен Радев. В елитната дамска компания своето място имаше и един мъж – Готие Дестне, който е законната половинка на люксембургския премиер Ксавие Бетел. Първата дама на Америка - Мелания Тръмп събра погледите с тъмносинята си рокля под коляното, както и с приказна бяла рокля от прозрачна дантела. Нашата първа дама – Деси Радева беше в стилна черно-бяла рокля по тялото. Съпругите на американския и френския президент седнаха една до друга и с интерес проследиха музикалния рецитал. 
 
 В почивката съпругите на държавните и правителствените ръководители се събраха на открито във вътрешния двор на параклиса за обща снимка, след което се насладиха на сладките изкушения, сътворени от белгийския майстор шоколатиер Херман ван Дендър. Компанията му  е официален доставчик на шоколад на белгийското кралско семейство.