София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин благодари на ЦРУ за залавянето на терористите

Двете страни имали договор между тайните служби

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Президентът на Русия Владимир Путин благодарил на Доналд Тръмп и ЦРУ за предоставената информация, след която бяха заловени терористите в Санкт Петербург, които имаха намерение да взривят Казанския събор навръх Коледните празници.

Телефонният разговор се е състоял по инициатива на Путин,уточняват от руското външно министерство. Путин е помолил Тръмп да предаде неговите благодарности на директора на ЦРУ и оперативните разузнавачи, които са се сдобили с информацията да готвения терористичен акт.

В хода на разговора, Путин е уверил американския си колега, че ако руските служби получат подобна информация за готвени нападения в САЩ, „незабавно и безусловно“ ще я предадат на ЦРУ.

Предаването на информацията на руските специални служби говори, че САЩ добре осъзнават колко са важни обединените усилия на двете държави в борбата срещу тероризма, заяви членът на Съвета по външна политика и отбрата към Руската Дума генералът ог ФСБ Александър Михайлов. „Ние имаме двустранен договор с тайните служби на САЩ и в различни форми си сътрудничим. Въпросът е това сътрудничество да е по-активно“, коментира още Михайлов.