Гледай
на живо

Путин даде руско гражданство на Стивън Сегал

Актьорът има и сръбско, но не смята да се отказва от американското

Путин даде руско гражданство на Стивън Сегал Президентът на Русия Владимир Путин предостави на американския актьор Стивън Сегал руско гражданство... thumbnail text

Президентът на Русия Владимир Путин предостави на американския актьор Стивън Сегал руско гражданство. Указът е публикуван на сайта на Кремъл, а говорителят Дмитрий Песков обясни, че "той достатъчно настойчиво и продължително време молеше да му предоставим гражданство".

В началото на януари актьорът получи сръбско гражданство.

По повод на 64-годишния Сегал той допълва, че актьорът е познат "с достатъчно топлите си чувства по отношение на нашата страна" и е "достатъчно известен", за да има основание да бъде удовлетворена молбата му. В средата на септември Сегал каза, че вероятно ще получи гражданство, както и че би искал да прекарва "няколко месеца с приятелите ми в Русия, които ме обичат и очакват".

Преди две години той обясни, че няма намерение да се отказва от американското си гражданство, защото "аз съм американец и много обичам родината си".

Сегал често пътува до Русия през последните години, участва на оръжейни изложения, а миналата година се появи на Парада на победата на 9 май в Москва.

Преди година списание "Холивуд рипортър" съобщи, че актьорът има планове да регистрира в Русия съвместна компания за кинопроизводство.