София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин даде своя глас в президентския вот

Руският президент гласува без засилени мерки за сигурност

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Кандидатът за президент и действащ държавен глава, Владимир Путин, даде своя глас за президент на Русия в провеждащия се днес в страната вот. Той гласува в избирателна секция № 2151 в Руската академия на науките на ул. "Косингин", съобщи ТАСС.

Тук Путин гласува и по време на последните президентски избори на 4 март 2012 г.

Атмосферата на мястото е традиционно доста оживена. Редица представители на руската и чуждестранната преса присъстват в залата на Академията на науките. В залата присъстваха и партийни наблюдатели.

Независимо от това, гласоподавателите дават своя вот необезпокоявани от нищо. Във връзка с пристигането на Путин мерките за сигурност не бяха подсилени, а достъпът до секцията за желаещите да гласуват не беше ограничен. Вярно е, че жителите на област Гагарин трябваше да покажат своите паспорти не само на членовете на избирателната комисия, но и на охраната на контролния пункт на РАС, пише ТАСС.