София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Путин: Последните избори са най-чистите в историята на Русия

Той се срещна с шефа на руската ЦИК

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Последните президентски избори бяха най-чистите в историята на Русия, заяви действащият държавен глава Владимир Путин на среща с ръководителя на Централната избирателна комисия Ела Памфилова, предаде РИА Новости.

Путин благодари на Памфилова и членовете на ЦИК, които работиха по време на предизборната кампания. "Това беше голям национален проект и е много важно за нас. Беше договорено, че тази работа се извършва на най-високо не само техническо, но и организационно ниво. Може да се каже, че това са най-прозрачните, най-чистите избори в историята на страната ни ", каза руският президент.

Памфилова от своя страна съобщи, че на изборите е имало многопластова филтърна система. "Поставили сме многослойна филтърна система за предотвратяване, избягване на всякакъв вид нарушение. Това се увенчаха с успех. Така че вярвам, че изборите са били безпрецедентно открити в света, какъвто аналог не съществува", каза тя.

Памфилова отбеляза, че на изборите има повече от 1500 международни наблюдатели, почти половин милион от Русия.