София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПУТИН ПРОПУСНА СНИМКИТЕ В ПАРИЖ ЗАРАДИ ЕРДОГАН

РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ НЕ ИСКАЛ ДА СЕ ЗАСЕЧЕ С ТУРСКИЯ СИ КОЛЕГА

8 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Президентът на Русия Владимир Путин не беше заснет от фотографите на Световната конференция за борба с климатичните промени на ООН, която беше официално открита днес от френския президент Франсоа Оланд. В нея ще вземат участие повече от 150 държави. Конференцията цели държавите-участнички да се споразумеят за приемането на съвместни мерки за намаляването на вредните емисии и събирането на финансова помощ за най-потърпевшите страните.

Световни лидери започнаха да пристигат в Париж в навечерието на конференцията, на която присъства и американският президент Барак Обама. Президентът на Русия Владимир Путин също пристигна в Париж, но със закъснение. Така лидерът на Русия избегна фотографите, отразяващи срещата. Това обаче даде повод на медиите да твърдят, че закъснението му е било с цел да избегне турския си колега Реджеп Ердоган.
Припомняме, че руският говорител Димитри Песков публично обяви днес, че президентът на Русия е отказал предложението на Ердоган за среща по време на международната конференция. Песков обаче не спомена нищо за евентуалната среща между Путин и Барак Обама.