София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Работещите във „ВМЗ“ Сопот с 14-та заплата

Бонус от 561 лева за Коледа

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Всички работници и служители на "ВМЗ" ЕАД Сопот ще получат по една минимална работна заплата за дружеството - 561 лева, в навечерието на Коледа, съобщиха от дружеството.

Решение за това бе взето на заседание на Съвета на директорите в държавната оръжейница. Така на работещите в предприятието ще бъде дадена 14-та заплата, след като получиха същото възнаграждение и по повод Великденските празници.

"През последните няколко седмици бяха подписани добри договори, които позволяват даването на Коледни заплати на целия персонал. С това решение на директорския борд изказваме и благодарността си за труда, положен от нашия най-голям капитал - хората, работещи във "ВМЗ", коментира изпълнителният директор на дружеството д-р инж. Иван Гецов.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че дружеството е подписало договор с израелската компания „Aeronautics Group”, който дава възможност на ВМЗ Сопот за собствен бранд дронове, тяхното сервизиране, поддръжка и обслужване.

Контрактът беше сключен в Министерство на икономиката по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов с представители на израелската компанията, която е глобален лидер в производството и дизайна на дронове, има над 70 клиенти по целия свят – в това число и НАТО.