София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Радан Кънев: Искаме единна десница срещу съюза ГЕРБ-БСП

„Алтернатива е единствено обединение на дясното”

7 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

В парламента, пред журналисти, председателят на ДСБ и съпрецедател на парламентарна група Реформаторски блок – Радан Кънев, коментира, че единствената алтернатива за бъдеща голяма коалиция е обединение на дясното, който да не допусне управление между съюз ГЕРБ – БСП. 
Според него това, което може да пребори корупцията е единствено и само единна десница. Радан Кънев смята, че обединението не може да се случи само около формации, а трябва да бъде и около личности и тяхните ценности. 
Кънев иска и се надява на широк антикорупционен блок в България, който да попречи да се допусне управление между ГЕРБ И БСП. 
„Искаме ефективна политическа власт, да се наложи борбата с корупцията като основна национална политика, да се приложи радикална реформа на съдебната система, да се приложи политическа и финансова децентрализация, да не се допуска вдигане на данъците.” – допълни още Кънев.
Радан Кънев призова колегите си от РБ да преценят дали искат да бъдат „патерица” на ГЕРБ и евентуално на патриотите, или биха искали да бъдат в коалиция с ДСБ.