София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радан Кънев: Руското направление в ДАНС е пасивно и некомпетентно

Депутати питат Борисов колко от имотите по морето са собственост на руснаци

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"Руското направление" в ДАНС е обезкръвено, непопълнено, пасивно и некомпетентно (както впрочем и "турското"). Прокуратурата, местната власт и медиите по "крайбрежието" са отдавна поставени в зависимост“. Това написа във „Фейсбук“ лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод на изявлението на руския депутат Алексей Толстой, че Русия ще купи цяла България.

Според Кънев изявлението на Толстой само по себе си не е страшно, страшното е, че България не е правова държава и не е в състояние да защити нито суверенитета си, нито собствеността.

„Правната несигурност създава ежедневни поводи на руснаците-собственици да се оплакват на държавата си. Пробитите служби не правят разлика между мнозинството обикновени инвеститори и агентите на влияние“, пише още Кънев.

От своя страна депутатите Петър Славов от Реформаторския блок и Методи Андреев от ГЕРБ отправиха питане към премиера Борисов дали има данни колко от имотите по Черноморието са собственост на граждани на страни извън ЕС, както и чия е идеята прагът за получаване на разрешително за постоянно пребиваване да бъда свален от 600 000 на 100 000 лева.