София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радан Кънев зове за обединение около идеите на Левски

Костовистите провеждат Национално съвещание във Велико Търново

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Обединение за Нова Българска Република се обсъжда на Националното съвещание на ДСБ, което се провежда във Велико Търново. До края на форума предстои да бъде приет "Договор за Нова Българска Република" в седем точки, съобщиха от пресцентъра на партията.

Лидерът на партията Радан Кънев призова присъстващите членовете на ДСБ и представители на гражданското общество да се обединят и да се обърнат към своите съмишленици в цялата страна с един договор за Нова Българска Република.

"Ние сме наследници на политическа традиция, която в най – тежките мигове за нацията е обединявала мнозинството от българите за борба и промяна, а не е търсила компромис с причинителите на страховете и бедите на народа си. И точно сега е времето, когато това мнозинство трябва да се обедини зад простите думи завещани от апостола на свободата Васил Левски: "Свобода и за всекиму своето", се казва в текста на предложения документ, който Кънев прочете пред присъстващите.