София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радев: Допускам в писмото на баретите да има политически подтекст

Миграционният натиск у нас е намалял с 81,2%

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Допускам в писмото на баретите да има политически подтекст, заяви на брифинг вътрешният министър Валентин Радев. Той не посочи кого визира и заяви, че ще изчака да приключат проверките. Министърът допълни, че е изненадан, че те не са се обърнали с писмо до него, а са потърсили ръководството на държавата.

Министър Радев коментира, че с част от оплакванията в писмото не е съгласен. Той обясни, че преценил всички плюсове и минуси при назначаването на Георги Гайков, а дейността на отряда върви нормално.

Министър Радев съобщи, че миграционния натиск у нас е намалял с 81,2%. От началото на годината до края на месец октомври са задържани 2678 граждани от трети страни. 1616 са задържани в страната ни с незаконен престрой.

Загиналите при катастрофи тази година за първите 11 месеца са с 50 по-малко спрямо миналата. Отново основна причина е високата скорост и неправилни маневри.