София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радев и Медведев искат по-добро сътрудничество

Българският президент на визита в Русия

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Вече има анонси за съживяване на проекта АЕЦ- Белене, което предполага и руско участие. Министърът на енергетиката също беше в Русия. Всичко това е похвално, но е недостатъчно.“ Това заяви българският президент Румен Радев при визитата си в руската столица, като допълни, че трябва да се преразгледа възможността за пряка доставка на природен газ от Русия през Черно море. 
 
В рамките на първия ден от визитата си в в Москва държавният ни глава се срещна с руския министър-председател Димитрий Медведев, с когото се обединиха около идеята, че търговските и икономически отношения между двете страни трябва да се развиват.  
 
„Очевидно е, че нашите страни са свързани с приятелство и духовна близост. Надявам се интензивността на контактите ни да расте. Имам предвид, че в съвсем скоро време очаквам премиерът Бойко Борисов да посети Русия. Разчитаме, че в резултат на посещението Ви, ще успеем да придвижим отношенията на друго ниво”, каза от своя страна  премиерът Медведев.