София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Радев: МВР отчита подобрение в работата си

МВР хваща всички затворници, без да пропуска

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отчете подобрение в работа на министерството му. Анализи от последните 10 години сочат, че в сравнение с преди години и сравнение с други държави, МВР се справя добре. Вътрешният министър заяви, че данните за убийствата у нас са много по-добри, в сравнение с други държави в Европа, а същото важи и за бягащите затворници. Пред нас са държави като Белгия и Финландия. Радев коментира неуспешния вот на недоверие по тема „Сигурност“ от миналата седмица.

„БСП хващаше отделни случаи и върху тях градяха логика. По-скоро беше редно да хванат и да видят тенденции. Ние се справяме добре и това си личи от документите. Сравняваме се с последните 10 години. Вие медийте също не казвате 10 самолета кацнаха успешно, ами 1 кацна неуспешно“, заяви Радев.

Вътрешният министър съобщи, че се работи по въпроса за недостиг на полицаи в страната. Той коментира ситуацията в Ботевград, като категорично заяви, че полицията там ще е засилена до когато е необходимо, а за избягалите затворници Радев заяви:

 „Ние ги хващаме, няма пропуск. В момента търсим Колев”.

„Затова освободихме директора на областната дирекция, неговия заместник, защото не са управлявали добре нещата”, обясни министърът. „Авторитетът на полицията в Ботевград е бил намалял по ред причини. Анализирали сме ги. Знаем какво се е случило и ще се поправим”, коментира Радев.

Вътрешният министър обяви, че в МВР има свободни щатове за назначаване на нови полицаи.