София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Радев отказа на Сидеров: Кабинетът си има премиер

Президентът няма да присъства на среща на коалиционните партньори за Младен Маринов

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Държавният глава Румен Радев отказа да присъства на срещата на коалиционните партньори по казуса с главния секретар на МВР Младен Маринов.

„Поканен съм на среща, на която няма как да отида. Особено когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган.“ Това заяви вчера Румен Радев в отговор на въпрос дали ще се отзове на поканата, отправена от Волен Сидеров.

Припомняме, че Сидеров отправи покана към Радев на сраща, на която „да се изяснят всички обстоятелства свързани с освобождаването на главния секретар на МВР“. Лидерът на „Атака“ гарантира, че когато президентът каже, коалиционният партньор на ГЕРБ е готов веднага за среща, включително с присъствие на авторитетни юристи, които да разтълкуват всеки детайл от процедурата по казуса с Младен Маринов.

„Кабинетът си има министър-председател и ресорен министър и точно те трябва да организират това, което до момента не е направено, а именно съгласуването на това предложение за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР“, допълни държавният глава.