Гледай
на живо

Радев призова македонските политици към единство

Обсъдиха двустранните отношения между България и Македоня

Радев призова македонските политици към единство Държавният глава Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДПМНЕ и Демократи... thumbnail text

Държавният глава Румен Радев проведе последователно срещи с председателите на ВМРО-ДПМНЕ и Демократичен съюз за интеграция (ДСИ) Християн Мицкоски и Али Ахмети. Разговорите се състояха в рамките на двудневното официално посещение на българския президент в Скопие, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

В късния следобед вчера Радев се срещна с полтически лидери, пред които обяви, че България е подкрепяла неизменно Република Македония в най-тежките й моменти и „очакваме да премахнем границите между хората, да насърчим приятелството и бизнеса“.

Българският държавен глава призова македонските политически лидери да бъдат единни по отношение на стратегическите цели на страната, въпреки различията във вижданията си във вътрешнополитически план.

На проведените срещи са обсъдени и аспекти от двустранните отношения на Република България и Република Македония и перспективите на прилагането на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.

“Вярвам, че в най-кратък срок ще видим как хората от двете страни на общата ни граница пътуват бързо и удобно, правят бизнес, инвестират и строят свободно и си сътрудничат интензивно в културата, образованието и науката”, заяви Румен Радев  в разговорите си.