Гледай
на живо

Радев: Ще има увеличение на заплатите в МВР, не се знае кога

До 26 юни е срокът за разпределяне на средствата в сектор “Сигурност”

Радев: Ще има увеличение на заплатите в МВР, не се знае кога До 26 юни е срокът за разпределяне на средствата в сектор “Сигурност”, коментира вътрешн... thumbnail text

До 26 юни е срокът за разпределяне на средствата в сектор “Сигурност”, коментира вътрешният министър Валентин Радев по повод искането за вдигане на заплатите от страна на служителите на реда.
“Ще настоявам полицаите, които са на терен и там, където очевидно няма желаещи и една от причините за това са заплатите, там да направим нещо. Въпросът е кога да стане това и как да стане“, каза Радев.
Относно полицаите, така наречените „работещи на терен“, където няма желаещи, а основната причина за това са заплатите, да бъда направено нещо, заяви Радев, като не уточни кога и с колко ще бъда това увеличение.
Трябва да бъде направен преглед на целия сектор “Сигурност” и да се види къде има по-ниски заплати, което съответно води до по-ниска мотивация, за да се поправи. Очевидно като няма желаещи да бъдат полицаи, а има желаещи за други служби, тогава едно от нещата е заплатата. Човек отива и си продава труда, допълни Радев.
Припомняме, че на 15 юни синдикатите в КНСБ към МВР поискаха увеличение на заплатите в най-кратък срок, в противен случай заплашиха с протести.
Очакваното увеличение е с 15-20%.