Гледай
на живо

Радослав Янков поведе българските олимпийци в Корея

Започна 23-ата зимна Олимпиада

Радослав Янков поведе българските олимпийци в Корея Започнаха 23-ите зимни Олимпийски игри. Те се провеждат за трети път в Азия, този път в южнокорейски... thumbnail text

Започнаха 23-ите зимни Олимпийски игри. Те се провеждат за трети път в Азия, този път в южнокорейския зимен курорт Пьончанг. Над 2500 спортисти от 92 държави ще участват в състазанията, България е представена от  21 състезатели в шест спорта - ски скокове, алпийски ски, биатлон, сноуборд, ски бягане и спускане с шейни.

Още преди откриването Владимир Зографски преодоля квалификациите в ски скоковете от малка шанца и ще мери сили с най-добрите.

Със сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков са свързани българските надежди за добро представяне и дори за медал.

В биатлона, където България е спечелила единствената си олимпийска титла досега чрез Екатерина Дафовска през 1998 в Нагано, страната ни е представена от 11 състезатели.

На откриването знамето на българската делегация беше носено от Радослав Янков, а българските олимпийци във видимо добро настроение дефилираха пред публиката на стадиона в Пьончанг.