София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Райчев: Нинова постига победи, но прекалява с агресията

Според социолога Димитър Главчев не става за политик

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Социологът Андрей Райчев представи в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ книгата си „Време и всичко“, написана в съавторство с Александър Андреев от „Дойче веле“.

Българинът не е нито завистлив, нито лош, но е натоварен с очакванията на един 20-годишен пла и когато той не се изпълнява, има чувството, че се е провалил. А това не е така, коментира Райчев.

По време на прехода ние обсъждаме комунизъм и антикомунизъм, но не и въпросът за властта и собствеността, добави той.

Към днешна дата социализмът вече не е сатаназиран както беше през по-голямата част от прехода, каза още Райчев.

Книгата е с по идея на Иван Кръстев, който е написал и послеслов.

Сега се говори, че Европа не може да смели арабите и африканците, но Европа не може още да смели източновропейците,  посочи Андрей Райчев.

Социологът коментира и смяната на парламентарния председател Димитър Главчев. Според него Корнелия Нинова отново е повела битка, която е изглеждало, че не може да бъде спечелена, но отново я е спечелила.

Очевидно е, че Димитър Главчев не става за политик, каза Райчев.

Според него бойкотът на БСП е произвел Марешки за началник и това е по-лошо, отколкото противник да ти е Нинова.

Нинова съживи БСП, от половин милион гласа партията взе на последните избори 1 милион, спечели президентските избори и сега получи оставката на Главчев, коментира Райчев, но посочи, че лидерката на социалистите прекалява с агресията, което ѝ струва победата на парламентарните избори.