София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рали „Твърдица“ за 14-ти пореден път

На старта застанаха 27 автомобилни състезатели

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

За 14-ти пореден път Твърдица е домакин на традиционното вече автомобилно  рали. Състезанието се провежда днес и утре -7-ми и 8-ми юли.
Миналата година  автомобилната надпреварата за пореден път  получи най-много точки в оценката от всички ралита в България и така се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт.
 
Очаквано и този път шампионатът спечели вниманието на любителите на високите скорости, което доказаха и хилядите гости дошли от близо и далеч, за да се насладят на майсторското шофиране край трасетата на Твърдишкия Балкан. 
 
Състезанието се случва, както всяка година със съвместните усилия на общинската администрация в Твърдица и лично на кмета на града  Атанас Атанасов и  с подкрепата на Българската федерация по автомобилен спорт.
 
Дължината на ралито 214 км от които 96.69 км са състезателни и са разделени на 7 скоростни етапа. Тази година състезанието ще се проведе официално в два.
 
В 16:00 часа днес телевизия „Евроком“ излъчи на живо от площад Свобода в град Твърдица тържественото откриване на състезанието.
 
В 17:40  27 автомобилни пилоти се включиха първия скоростен  етап „Предела“  и „Боров дол“ (7 км), след което последва атрактивния градски специален етап.
 
Малко след новините тази вечер от 19:30 часа отново по телевизия „Евроком“ може да проследите в реално време как протича  и третия етап от ралито.
 
През втория състезателен ден ( 8-ми юли) на състезателите  предстои да преминат нелеките почти 64 км. на спускане през Твърдишкия Балкан, за да стигнат отново до подиума на официалната арка.
 
Награждаването на най-добрите пилоти ще се случи утре в 16:00 и ще бъде предавано пряко по телевизия „ЕВроком“